Mediteren · 11. januari 2018
Meditatie: de één ziet het als een manier van leven, de ander als iets zweverigs. Dat meditatie steeds meer gezien wordt als een manier om te ontspannen en steeds meer geaccepteerd wordt in de westerse maatschappij is wel duidelijk. Maar wat is meditatie nu precies? Wat voor soorten meditatie zijn er? Voor iedereen betekent het iets anders en er zijn verschillende interpretaties van wat het nou precies is. Er is niet één manier van mediteren de beste. Wat is jouw ervaring met mediteren?
Balans · 13. december 2017
Om mijn diensten als bewustzijnscoach te promoten ben ik na de zomer begonnen met gratis Rust&Balans sessies weg te geven. Deze gaf ik het liefst in real life en af en toe online. Persoonlijke coaching wordt toch een stuk persoonlijker wanneer je iemand in de ogen aan kan kijken. Tenminste dat vond ik altijd. Ik merkte dat de online sessies erg populair waren onder startende freelancers en bloggers. Waarom dat lees je in deze blog.
Balans · 06. december 2017
Deze vraag krijg ik vaak van mensen. Wat is eigenlijk het verschil? De term hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit worden vaak door elkaar gehaald of gezien als hetzelfde. Toch is er wel degelijk een verschil. Om iemand met hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit die graag meer balans in het leven wil hebben te coachen is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van dit verschil. Ik leg je in deze blog uit wat beide termen precies inhouden en wat het verschil precies is.
Balans · 06. december 2017
Het is december: een maand vol mooie momenten, vrede en samenzijn met familie en vrienden. De één kijkt er naar uit, de ander associeert dit met verplichtingen en stress. Heb je moeite om december ontspannen en met een glimlach op je gezicht door te komen? Probeer dan vooral het ‘moeten’ en je verwachtingen los te laten. Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Klopt, maar met onderstaande tips kom je een heel eind.
Balans · 20. november 2017
Zit jij in een negatieve spiraal? Dan wordt het tijd om te proberen wat luchtiger te leven. Heb je daar moeite mee? Laat je dan inspireren door de wijze en creatieve lessen van Pippi Langkous; het meisje met de rode staartjes en sproeten die samenwoont met een aapje en een paard in Villa Kakelbont:
Mediteren · 23. oktober 2017
Binaural Beats kunnen je helpen om te ontspannen, slapen of je meer concentratie geven. Ik had er nog nooit van gehoord totdat ik een tijd geleden getipt werd door iemand om Binaural Beats te gaan ontdekken. Lees hier verder voor wat binaural beats precies zijn, waar je ze online kan vinden en hoe je het effect van binaural beats kan vergroten (inclusief een ademhalingsoefening!). Ik kan je direct zeggen: ik ben fan!
Creativiteit · 15. september 2017
Hooggevoelige personen zijn visueel ingesteld, het zijn beelddenkers. Ze zien snel verbanden, kunnen goed associëren en kunnen snel geëmotioneerd raken door kunst, muziek, geuren en kleuren. Creativiteit kun je overal in vinden en hoeft echt niet per definitie te betekenen dat je moet gaan schilderen.
Balans · 18. augustus 2017
Perfectionisme betekent dat jij zo goed en accuraat mogelijk probeert iets te doen. Een goede eigenschap zou je denken. Het wordt vaak geassocieerd met succes, doorzettingsvermogen en gedrevenheid. Maar als jij hooggevoelig en perfectionistisch bent, weet je ook dat het je leven behoorlijk in de war kan schoppen. Het leren loslaten van je perfectionisme is een moeilijke maar waardevolle weg naar meer geluk en het gemakkelijker behalen van jouw doelen.
Balans · 18. augustus 2017
Wat voor jou goed en gezond is, is niet altijd goed en gezond voor een ander. Dit is totaal afhankelijk van de persoon zelf, situatie, stemming, omgeving, hormonen en andere omstandigheden. Er is geen één handboek te schrijven zoals “Gezond & Bewust Leven Doe je Zo”. Hoe je dan toch goed voor jezelf kan zorgen als HSP'er? Voor iedereen is het heel persoonlijk wat wel en wat niet werkt. Het is een zoektocht en daar help ik je graag bij.
Balans · 18. juli 2017
Yes! Vakantie! Eindelijk even vrij en tijd om weer op te laden. Heerlijk vooruitzicht toch? Toch is een vakantie of op reis gaan voor veel gevoelige personen een verwarrende bezigheid. Het is nodig om op te laden, te genieten van vrijheid en avontuur, maar ook soms enorm stressvol. Ben jij ook altijd zo gestrest vlak voor een vakantie? En benieuwd hoe je ontspannen vakantie kan vieren? Lees dan snel verder.