Mediteren & Mindful Leven · 16. december 2018
Mindfulness: waarom werkt het toch? En werkt het wel bij iedereen? De positieve effecten na een mindfulness cursus blijven zeker een tijd hangen maar vervagen op lange termijn toch bij veel personen. Toch is mindful leven mits goed in je leven geïntegreerd enorm heilzaam. Waarom de positieve effecten niet voor iedereen blijven werken leg ik in deze blog uit. De ontdekking waarom het niet werkt is één van de redenen waarom ik jou hoogstwaarschijnlijk niet de opdracht ga geven tijdens een...
Events · 16. december 2018
VOLLE MAAN MEDITATIE EVENT GRONINGEN. Zaterdag 22 december: De maan van de langste nacht. Mediteren vlak voor kerst tijdens volle maan: een goed moment om het afgelopen jaar te evalueren en de energie van de maan gebruiken en onze intenties voor 2019 te visualiseren door het tekenen van een Mandala. Bij Studio AnnaNouka in Groningen, Oranjebuurt. Vlakbij het Noorderplantsoen.

Events · 11. december 2018
Stil staan bij alle ervaringen, uitdagingen en lessen van het afgelopen jaar. Bewustwording creeeren en groeien. Dat geldt zeker voor Theresa van het nieuwe vegan en bewuste tassen merk Osier. Ze organiseerde dit prachtige "TIME TO RENEW" event i.s.m. andere bewuste partners en ondernemers zoals Chanel van The Impact Shop. Ik ben heel dankbaar dat ik deze bijzondere en getalenteerde ladies mocht begeleiden met een bewustszijns meditatie..
Events · 06. december 2018
Een grote stap, een droom die uit is gekomen! Dat vroeg natuurlijk om een feestje: bekijk hier de foto's van de officiele opening van Studio AnnaNouka in Groningen!

Gezondheid · 10. november 2018
Stress en oververmoeidheid oplossen kost tijd. Tijd die we niet altijd hebben. Hierbij 13 snelle en eenvoudige stress relief tips om beter voor jezelf te zorgen. Voorkom burn-out. Inclusief Karma Kitties Meditatie video om direct je stress te verminderen.
Mediteren & Mindful Leven · 21. juni 2018
Lange werkdagen, stress, overvolle agenda's en een druk (en gezellig!) sociaal leven. Rennen, vliegen tot we er bij neervallen. Het zou fijn zijn als we kunnen voorkomen dat er we erbij neervallen. Toch? Een beetje vertragen en mindful leven zou de oplossing zijn. Soms heb je gewoon even geen tijd om alles heel mindful te doen. Dan zijn de volgende simpele oefeningen een tip!

Mediteren & Mindful Leven · 01. juni 2018
Meditatie brengt je meer dan alleen rust en ontspanning. Meditatie kan aangenaam zijn, maar soms ook minder aangenaam of onaangenaam. Wanneer je net begint met mediteren, kan het zo zijn, dat je wat moeilijkheden tegenkomt. Voor veel mensen die net beginnen met mediteren is dit soms een reden om af te haken. Wanneer je weet dat dit overgaat of dat je zelf 'in control' bent, wordt en blijft het een stuk aangenamer.
Gezondheid · 14. mei 2018
Afgelopen zondag was er een vegan event in de Pudding Fabriek in Groningen, de “Green Shift”. Is 100% plantaardig eten voor iedereen gezond? En wat kan je verder nog meer vegan doen in je leven? Ik bezocht het event en had interessante workshops en gesprekken met standhouders.

Mediteren & Mindful Leven · 24. april 2018
Wauw! Marten en ik zijn vanuit Noordbaak via Mirjam Pruis geselecteerd om deel te nemen aan de training From Inner Peace to Social Progress. Van 2 mei tot en met 10 mei reizen we af naar de woestijn in Marokko: naar het plaatsje Merzouga in het oosten. We zullen daar met 28 andere Europese collega’s werken aan mindfulness, meditatie en hoe we dit kunnen toepassen in ons werk met jongeren en groepen.
Gezondheid · 05. april 2018
Aankomende zaterdag 7 april is het Wereld Gezondheidsdag en vraagt de World Health Organization aandacht voor gezondheid en ziektes over de hele wereld. In Nederland ontstaan veel ziekten door stress. Toch negeren we stress. We negeren de signalen van ons lichaam. Hoe gaat het met je? Echt? Luister jij naar je lichaam?

Meer weergeven