Mediteren · 24. april 2018
Wauw! Marten en ik zijn vanuit Noordbaak via Mirjam Pruis geselecteerd om deel te nemen aan de training From Inner Peace to Social Progress. Van 2 mei tot en met 10 mei reizen we af naar de woestijn in Marokko: naar het plaatsje Merzouga in het oosten. We zullen daar met 28 andere Europese collega’s werken aan mindfulness, meditatie en hoe we dit kunnen toepassen in ons werk met jongeren en groepen.
Gezondheid · 05. april 2018
Aankomende zaterdag 7 april is het Wereld Gezondheidsdag en vraagt de World Health Organization aandacht voor gezondheid en ziektes over de hele wereld. In Nederland ontstaan veel ziekten door stress. Toch negeren we stress. We negeren de signalen van ons lichaam. Hoe gaat het met je? Echt? Luister jij naar je lichaam?

Zelfcompassie & liefde · 26. maart 2018
Bij onvoorwaardelijke liefde denken we al snel aan die liefde voelen van een ander voor altijd. Dat we ook gelukkig kunnen worden van onvoorwaardelijke liefde voelen voor een ander, vergeten we wel eens. Of dat nu je partner, een familielid, jijzelf of goede vriend is. We zijn altijd maar op zoek naar die bevestiging in de liefde. Onvoorwaardelijke liefde betekent namelijk dat je van iets of iemand houdt zonder voorwaarden. Het klink zo romantisch, maar hoe doe je dat nou precies?
Balans · 15. maart 2018
Als je hoogsensitief bent, hooggevoelig geworden bent door stress, burn-out of emotionele gebeurtenissen, dan is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Maar hoe doe je dat dan? Hoe weet je wat je precies nodig bent? En hoe zorg je er voor dat je die ruimte voor jezelf ook daadwerkelijk neemt? Éen ding is in ieder geval belangrijk: schaam of verontschuldig je er niet voor dat je die ruimte nodig bent!

Mediteren · 07. maart 2018
Visualiseren is je iets voor de geest halen. Het is een uitdrukkingsvorm om gedachten visueel te maken. Ergens een beeld bij kunnen krijgen. Visualiseren is een krachtig middel om te gebruiken om van iets wat nog niet bestaat werkelijkheid te laten worden. Om die reden is visualiseren een krachtig middel bij stress, burn-out, het vinden van je passie en het realiseren van dromen. Je stelt je een staat van zijn voor waar je naar toe zou willen.
Mediteren · 11. januari 2018
Meditatie: de één ziet het als een manier van leven, de ander als iets zweverigs. Dat meditatie steeds meer gezien wordt als een manier om te ontspannen en steeds meer geaccepteerd wordt in de westerse maatschappij is wel duidelijk. Maar wat is meditatie nu precies? Wat voor soorten meditatie zijn er? Voor iedereen betekent het iets anders en er zijn verschillende interpretaties van wat het nou precies is. Er is niet één manier van mediteren de beste. Wat is jouw ervaring met mediteren?

Balans · 13. december 2017
Om mijn diensten als bewustzijnscoach te promoten ben ik na de zomer begonnen met gratis Rust&Balans sessies weg te geven. Deze gaf ik het liefst in real life en af en toe online. Persoonlijke coaching wordt toch een stuk persoonlijker wanneer je iemand in de ogen aan kan kijken. Tenminste dat vond ik altijd. Ik merkte dat de online sessies erg populair waren onder startende freelancers en bloggers. Waarom dat lees je in deze blog.
Balans · 06. december 2017
Deze vraag krijg ik vaak van mensen. Wat is eigenlijk het verschil? De term hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit worden vaak door elkaar gehaald of gezien als hetzelfde. Toch is er wel degelijk een verschil. Om iemand met hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit die graag meer balans in het leven wil hebben te coachen is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van dit verschil. Ik leg je in deze blog uit wat beide termen precies inhouden en wat het verschil precies is.

Balans · 06. december 2017
Het is december: een maand vol mooie momenten, vrede en samenzijn met familie en vrienden. De één kijkt er naar uit, de ander associeert dit met verplichtingen en stress. Heb je moeite om december ontspannen en met een glimlach op je gezicht door te komen? Probeer dan vooral het ‘moeten’ en je verwachtingen los te laten. Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Klopt, maar met onderstaande tips kom je een heel eind.
Balans · 20. november 2017
Zit jij in een negatieve spiraal? Dan wordt het tijd om te proberen wat luchtiger te leven. Heb je daar moeite mee? Laat je dan inspireren door de wijze en creatieve lessen van Pippi Langkous; het meisje met de rode staartjes en sproeten die samenwoont met een aapje en een paard in Villa Kakelbont:

Meer weergeven