Begeleide meditatiesessies - vlakbij Noorderplantsoen Groningen


Foto's van de verbouwing / inrichting - **Work In Progress**


 

Ben jij op zoek naar een moment voor jezelf midden in de week? En vind je het fijn om in een kleine groep samen te mediteren onder begeleiding?

 

Wil jij leren mediteren, de basics zoals een bodyscan, ademhalingsmeditatie, inzichtmeditatie en metta meditatie (dankbaarheid)? Geef je dan op voor de woensdagmiddag!

 

Ken je de basics van mediteren zoals een volledige bodyscan kunnen doen zonder instructies, zittend en heb je behoefte aan meer stilte in de les en verdieping in diverse thema's? Geef je dan op voor de dinsdagavond!

 

 

 • Les Ontspannen & Verdiepen dinsdag om 19:30 - 20:30  (start op 13 november)
 • Les Meditatie Basics woensdag van 16:30 - 17:30 (start op 14 november)

 

Mijn lessen/sessies zijn geïnspireerd op mijn eigen ervaringen tijdens de Vipassana (inzichtsmeditatie) retraites die ik heb gevolgd, Mindfulness en visualisatie technieken.

 

De lessen zijn laagdrempelig, leren je niet zweven, maar juist in het hier en nu te leven en met beide benen op de grond te staan.

Inhoud & voor wie zijn de lessen geschikt?

De opbouw van de lessen zien er als volgt uit:

 • energetisch opwarmen (lichte rek- en strekoefeningen)
 • aandacht voor techniek
 • ontspannings en/of ademhalingoefeningen
 • bodyscan, inzichtmeditatie of een meditatie op thema (begeleid)
 • Metta meditatie (dankbaarheid oefenen)
 • les afsluiten met thee en gelegenheid tot vragen stellen

 

Voor wie zijn de lessen geschikt?

 • Voor iedereen die moeite heeft met spanning & stress loslaten
 • Voor iedereen die wil leren ontspannen door eenvoudige meditatietechnieken aan te leren die je zelf thuis kan toepassen
 • Wanneer je een moment voor jezelf kan gebruiken midden in de week
 • Met name geschikt wanneer je nog geen of weinig ervaring hebt met meditatie (woensdag)
 • Met name geschikt als je minimaal 1x een (boedhistische) meditatiecursus hebt gevolgd; zoals afgelopen zomer tijdens mijn cursus bij Liatelier
 • Voor iedereen die het moeilijk vindt om te mediteren in stilte of wanneer je veel gedachten in je hoofd hebt
 • Geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar

 


Data, kosten & aanmelden

De lessen starten op:

 • 13/10 (Ontspannen & Verdiepen 19:30)
 • 14/10 (Meditatie Basics  16:30)

*Voor deze week zijn er voor beide lessen nog 2 plekjes over, dus wees er snel bij!

 

Kosten

Proefles: gratis

Losse les: 12,00

Strippenkaart 6x: 60,-

Strippenkaart 12x: 100,-

 

Voor vragen kan je altijd een e-mail sturen naar info@annanoukacoaching.nl

  

 

* de meditatie begeleiding wordt in de Nederlandse taal gegeven

 

  


Docent: Anouk Wortel van AnnaNouka Coaching

Sinds 2014 heb ik mij verdiept in Mindfulness en meditatie. Omdat dit mijzelf veel innerlijke rust, flow & zelfvertrouwen heeft gegeven in het leven, besloot ik opleidingen te volgen om anderen dit ook te leren. 

Na een cursus Coaching & Holistische Massage in 2015 ben ik mijn praktijk gestart. Inmiddels geef ik persoonlijke coaching & geregeld workshops aan groepen waarbij ik creativiteit, bewustwording & meditatie combineer.

Naast workshops vanuit mijn eigen bedrijf sta ik bijna wekelijks voor de klas als gastdocent voor Noordbaak waar ik workshops geef over bewustzijn, duurzaamheid en sociaal ondernemen. 

In 2016 heb ik een 10-daagse Vipassana Retraite gevolgd bij Vipassana Meditatie Centrum Dhamma Pajjota om mijzelf de techniek goed aan te leren. In 2017 ben ik als oud-student naar 1-daagse Vipassana course gegaan om mijzelf scherp te houden. Dit jaar heb ik zowel een 3-daagse Vipassana als nog een andere opleiding op de planning staan.

 

Omdat ik bij veel mensen zie dat ze het moeilijk vinden om in stilte te mediteren, heb ik ondervonden dat het belangrijk is om creativiteit en speelsheid in de oefeningen te gebruiken. Dit maakt het voor veel mensen aantrekkelijker en 'minder zweverig' om met mediteren te starten. Meditatie hoeft namelijk helemaal niet zweverig te zijn, het kan je juist heel ver brengen wanneer je met beide benen op de grond staat (of wilt staan) en het beste uit jezelf wilt halen. Voor meer info over Vipassana Meditatie bekijk dan eens de TedX Talk van Eilona Ariel of de documentaire Doing Time Doing Vipassana.


Foto's (oude) locatie: Liatelier in Groningen